یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

یکی از مسائلی که روحانیون باید در تبلیغ از آن پرهیز کنند، به کار بردن عبارات نامأنوس و یا علمی محض است چون باید حساب مردم را از هم‌‌مباحثه‌ای‌ها جدا کنیم.

به گزارش‌ خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، امروز در همایش مبلغان اعزامی ماه مبارک رمضان، بیان احکام و پاسخ به سئوالات شرعی را اولین توقع مردم از مبلغان دانسته و ابراز داشت: مبلغین باید به مباحث کلیدی آموزشی و علمی در زمینه احکام مسلط باشند.

رییس ستاد ترویج احکام افزود: در عرصه تبلیغ و بیان احکام و مسائل شرعی باید به نکات مختلفی توجه کرد که مهمترین آن، "چه گفتن" و "چگونه گفتن" است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌زاده یادآور شد: مبلغان باید در بیان احکام، از گفتن مسائلی که نسبت به آن شک دارند، خودداری نمایند.

رییس ستاد ترویج احکام همچنین بر پرهیز از کلی‌گویی در حوزه تبلیغ تاکید کرد و خاطرنشان کرد: توجه به نیاز و قدرت فهم مخاطب و زمان و مکان از مهمترین مسائلی است که می بایست مبلغ به آن توجه کند.

وی با بیان این که اصل ساده‌گویی از مهمترین اصول بیان احکام است، تاکید کرد: باید با مردم به زبان محاوره‌ای سخن گفت و از به کار بردن الفاظ پیچیده فقهی که در مباحثات علمی کاربرد دارد، پرهیز شود.

این کارشناس حوزوی اضافه کرد: یکی از مسائلی که روحانیون باید در تبلیغ از آن پرهیز کنند، عبارات نامأنوس و یا علمی محض است و باید حساب مردم را از هم ‌مباحثه ای جدا کنیم.

رییس ستاد ترویج احکام در پایان گفت: باید عبارت فقهی را به شکل ترجمه شده و روان و در عین حال کوتاه و مختصر و مفید برای مردم بیان کرد.

وی ادامه داد: اگر اصول اصلی تبلیغ، بیان احکام و سخن گفتن عالمانه و نخستین لازمه آن مطالعه و کار مستمر و آشنایی کامل با مسائل فقهی است، یک مبلغ باید در این زمینه مسلط باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha